Welke Hijab moet ik kiezen? Alle Hoofddoekstoffen en modellen vergeleken

Mooiste Hijab soorten anno 2020

Hoofddoeken heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Bij het ontwerp van een hoofddoek is stofkeuze 1 van de hoofdeigenschappen waarbij een ontwerper zijn product kan onderscheiden. Ik probeer hieronder uit te leggen welke stoffen meestal gebruikt worden en wat de voordelen en nadelen zijn per stofsoort. 

1. Jersey Hijab

De Jersey hijab is een van de meeste comfortabele soort hoofddoek. Het is soepel, elastisch en daarom goed in vorm te krijgen en te houden. Het is lekker warm in de winter en redelijk luchtig in de zomer. Het is daarom ook een van de meest populairste soorten hoofddoeken en daarom de eerste plek. 

Prijs: €3,95
Verzendkosten: €3,95

Prijs: €4,49
Verzendkosten: €4,95

Prijs: €6,00
Verzendkosten: €3,90

2. Chiffon Hoofddoek

De Chiffonnen hoofddoeken zijn al ruim 20 jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland en België. De hoofddoeken zijn vaak bekend onder de namen grote of medium ronde hoofddoek of crêpe sjaal. Deze hoofddoeken zijn bekend onder de Nederlandse merknaam Founara en de Belgische merknaam Medina. Chiffon heeft als voordeel dat het zeer licht en soepel is, nog meer dan de jersey sjaal. Het is echter daardoor ook wel kwetsbaarder. 

Prijs Sjaal:                 €-
Prijs Hoofddoek M: €3,50
Prijs Hoofddoek L:  €4,95

Verzendkosten:       €3,95

Prijs Sjaal:                 €3,50
Prijs Hoofddoek M: €3,50
Prijs Hoofddoek L:  €4,75

Verzendkosten:       €4,95

Prijs Sjaal:                 €3,45
Prijs Hoofddoek M: €3,95
Prijs Hoofddoek L:  €4,75

Verzendkosten:       €4,95

3. Pashmina Sjaal

De Pashmina sjaal bestaat natuurlijk al langer voor de reguliere markt als gewone sjaal, maar werd op een gegeven moment zeer populair om als hoofddoek te dragen. Tegenwoordig zijn er speciaal varianten ontwikkeld voor de moslima. Varianten zonder sliertjes, met kraaltjes erop bevestigd en met versiering op geborduurd. Pashmina heeft als voordeel dat het een duurzaam product is. Het is lekker warm in de winter, in zomer zijn ze ietsjes minder geschikt, maar door de mooie authentieke uitstraling voor veel moslima’s geen reden om ze dan niet te dragen.

Prijs:                           €3,49

Verzendkosten:       €4,95

Prijs Sjaal:                 €4,50

Verzendkosten:        €3,95

Prijs:                           €3,95

Verzendkosten:       €5,50

4. Instant Hijab

De Instant Hijab is een moderne, modieuze reactie op de Amira Hoofddoek (zie nr. 5) die  een paar jaar gelden uit Maleisië over kwam waaien. De Instant Hijab kan van elk soort stof gemaakt zijn. De Hoofddoek is zo genaaid dat je hem gemakkelijk, zonder spelden om kan doen. In tegenstelling tot de Amira zijn er bij de instant meerdere vormen en creaties verkrijgbaar. Zo heeft het de gemak van een Amira, maar heb je toch een trendy hoofddoek aan. 

Prijs Sjaal:                 €5,95

Verzendkosten:        €3,95

Prijs Sjaal:                 €6,95

Verzendkosten:        €3,95

Prijs Sjaal:                 €9,95

Verzendkosten:        €4,95

5. Amira

De Amira Komt oorspronkelijk uit Syrië en is een van de eerste hoofddoeksoorten die in Nederland door de moslima’s gedragen werden. Deze hoofddoeksoort word vaak door de moderne moslima zo veel mogelijk geweerd. Toch word deze hoofddoek nog steeds erg vaak gedragen. Dit komt doordat de hoofddoek erg makkelijk is om te doen. Je hebt geen spelden nodig om hem vast te zetten en hij zit eigenlijk altijd, zoals je wil dat hij zit. De Amira is in verschillende soorten te verkrijgen. Je hebt de eendelige en de tweedelige. Bij de tweedelige is de haarband los van de rest van de hoofddoek. Verder word de hoofddoek gemaakt van katoen of polyester en soms een mix van de twee met elasthan toegevoegd, zodat de hoofddoek rekbaar is.

Prijs Sjaal:                 €3,95

Verzendkosten:        €3,95

Prijs Sjaal:                 €4,75

Verzendkosten:        €3,95

Word vervolgd...

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.