Dit Eten ze met Eid ul Adha…

Hieronder vind je een Top 10 met de lekkerste of meest bijzondere eid ul adha gerechten wereldwijd!

  1. Lam Ghouzi (Verenigde Arabische Emiraten)

Omdat het een islamitisch gebruik is een dier te offeren op offerfeest en bij voorkeur een lam of schaap, wordt dit dier vaak ook gegeten op deze dag. In het midden-oosten kiest men vaak om de lam te roosteren. Soms in zijn geheel en soms alleen een deel van het dier.

Recept

2. Rendag (Indonesië)

Rendang is een Indonesische stoofgerecht met rundvlees. Dit gerecht is door CNN, na een peiling verkozen tot lekkerste gerecht ter wereld.

Recept

3. Maamoul (Libanon)

Maamoul is heel populair in heel het midden-oosten en zijn in Libanon tijden Eid ul Adha niet weg te denken. Het zijn heerlijke kruimige koekjes met dadel, walnoot of pistache vulling.


Recept

4. Lamstajine (Marokko)

In de grootste gedeelte van Marokko is Tajine de hele jaar door een zeer populair gerecht. Tijdens de feestdagen word het gerecht vaak wel wat specialer gemaakt met wat gedroogde abrikozen en amandelen.

Recept

5. Biryani (India)

Een zeer populair gerecht uit het zuiden van India die inmiddels de hele wereld heeft bereikt. Biryani word in India vaak gebruikt bij eigenlijke elke feestdag en word vooral geschikt bevonden als er een grote groep gevoed moet worden.

6. Maqluba (Palestina)

Maqluba wat letter “op zijn kop” betekent is een gerecht die niet alleen een feest voor de maag is, maar ook het oog wat te bieden heeft. Het is een gerecht met smaakvolle kruidige rijst en vlees met zachte aubergine (en eventueel andere groente). Vaak word er ook yoghurt en een salade bij geserveerd.

7. Bolani (Afghanistan)

Bolani is een lekker vegetarische hap gevuld met spinazie, ui of aardappel. Het word vaak tijdens lunchtijd gegeten en is een prettige alternatief voor de vleesrijke gerechten die in deze dagen gegeten word.

8. Manti (Turkije)

Alhoewel het van oorsprong een Turks gerecht is, de populariteit tijdens Eid-dagen zijn vaak in andere landen te vinden. Zeker in Centraal-Azië mag dit gerecht niet ontbreken. Manti is een dumpling gevuld met gehakt.

9. Korma (India)

In deze lijst mag natuurlijk geen Indiase Curry ontbreken. Korma is een gerecht die veelzijdig ingezet kan worden en is bijvoorbeeld prima vegetarisch te maken.

10. Tufahije (Bosnië en Herzegovina)

Tufahije is een gepocheerde appel gevuld met noten en met slagroom of crème fraîche als topping. Het is onbekende voor veel mensen, maar het ziet er in ieder geval heerlijk uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.