Complete Hijab Gids voor de Moderne Moslima

Het is belangrijk om te begrijpen dat modieuze kleding en het dragen van een hoofddoek elkaar niet uitsluiten. Integendeel, een hijab kan dienen als een prachtig accessoire om zowel een chique als een casual look te complementeren. Het kan een outfit tot in de puntjes afmaken, afhankelijk van de uitstraling die je op dat moment wilt bereiken. De veelzijdigheid van het dragen van een hijab is opmerkelijk, en je kunt het aanpassen aan diverse gelegenheden en kledingstijlen. Daarom is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de verschillende materialen, kleuren en hijab-stijlen die beschikbaar zijn. Om je te helpen in je dagelijkse styling, hebben we een uitgebreide hijab-stijlgids samengesteld met eenvoudig te volgen stappen.

De hoofddoek in de islam, is het verplicht?

Allah heeft de hoofddoek tot een symbool van aanbidding, kuisheid en deugd gemaakt. Met het dragen van de hoofddoek, vervult de vrouw een grootse daad van aanbidding. Ook geeft zij daarmee een sterk signaal af aan iedereen met onkuise bedoelingen. Zij maakt duidelijk dat zij niets van doen wilt hebben met oneerbare verzoeken en toenaderingspogingen van vreemde mannen. Ook verplaatst de hoofddoek de aandacht van het uiterlijk naar het karakter van de vrouw. Mensen worden dan uitgedaagd om verder te kijken dan haar schoonheid en aantrekkelijkheid.
- Bron Al Yaqeen

Hoe je een hoofddoek draagt, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals geografische locatie, lokale cultuur, overheidsvoorschriften, weersomstandigheden, gelegenheid en de persoonlijke voorkeur van de vrouw. Het is belangrijk om te bepalen hoe je de hijab wilt dragen, en hiervoor is gedegen informatie essentieel. Elk land heeft zijn eigen benadering, en gezichtsstructuur en persoonlijke voorkeur spelen ook een rol. Het is van groot belang om alle relevante informatie grondig te overwegen voordat je een keuze maakt. Neem de tijd om deze aspecten zorgvuldig te onderzoeken en te begrijpen."

Ik wil een hoofddoek dragen! Hoe doe ik hem om?

Hoe je een hoofddoek draagt, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals geografische locatie, lokale cultuur, overheidsvoorschriften, weersomstandigheden, gelegenheid en de persoonlijke voorkeur van de vrouw. Het is belangrijk om te bepalen hoe je de hijab wilt dragen, en hiervoor is gedegen informatie essentieel. Elk land heeft zijn eigen benadering, en gezichtsstructuur en persoonlijke voorkeur spelen ook een rol. Het is van groot belang om alle relevante informatie grondig te overwegen voordat je een keuze maakt. Neem de tijd om deze aspecten zorgvuldig te onderzoeken en te begrijpen."

Het belang van hoofddoek materialen en -texturen begrijpen.

Bij je eerste verkenningstocht door een online hijab-winkel is het verleidelijk om overweldigd te raken door opvallende patronen en kleuren, en de keuze van je hijab uitsluitend te baseren op esthetische overwegingen. Hoewel het natuurlijk essentieel is om hijab-stijlen te selecteren die passen bij je individuele gevoel voor stijl, is het even belangrijk om zorgvuldig na te denken over de gebruikte materialen. Deze keuze kan aanzienlijk bijdragen aan het creëren van de meest effectieve look en mag niet worden onderschat. Er zijn verschillende materialen en texturen beschikbaar, afhankelijk van je voorkeur voor hijab-stijl. Het is echter raadzaam om eerst vertrouwd te raken met de stoffen om te bepalen welke geschikt zijn voor specifieke gelegenheden, en welke je beter vermijdt op basis van factoren zoals de gelegenheid, het weer en andere externe omstandigheden.

3d3831b66cc54261ae5a026378c70d7a
Pashmina
De Pashmina sjaal bestaat natuurlijk al langer voor de reguliere markt als gewone sjaal, maar werd op een gegeven moment zeer populair om als hoofddoek te dragen. Tegenwoordig zijn er speciaal varianten ontwikkeld voor de moslima. Varianten zonder sliertjes, met kraaltjes erop bevestigd en met versiering op geborduurd. Pashmina heeft als voordeel dat het een duurzaam product is. Het is lekker warm in de winter, in zomer zijn ze ietsjes minder geschikt, maar door de mooie authentieke uitstraling voor veel moslima's geen reden om ze dan niet te dragen.
Untitled-2-1
Chiffon

 De chiffon hoofddoek is een elegant en lichtgewicht kledingstuk dat populair is onder moslimvrouwen en vrouwen van verschillende culturele achtergronden die ervoor kiezen om hun hoofd te bedekken. Wat de chiffon hijab onderscheidt, is het gebruik van chiffonstof, die bekend staat om zijn fijne textuur en luchtige uitstraling.

Chiffon is een delicate stof die oorspronkelijk is gemaakt van zijde, maar tegenwoordig vaak wordt vervaardigd uit andere materialen zoals polyester. Het kenmerkende van chiffon is de transparantie en de fijne, lichte structuur. Dit maakt de chiffon hijab perfect voor warme klimaten of voor gelegenheden waar een meer verfijnde en formele uitstraling gewenst is.

instant-hijab-chiffon
Instant
De Instant Hijab is een moderne, modieuze reactie op de Amira Hoofddoek (zie nr. 5) die  een paar jaar gelden uit Maleisië over kwam waaien. De Instant Hijab kan van elk soort stof gemaakt zijn. De Hoofddoek is zo genaaid dat je hem gemakkelijk, zonder spelden om kan doen. In tegenstelling tot de Amira zijn er bij de instant meerdere vormen en creaties verkrijgbaar. Zo heeft het de gemak van een Amira, maar heb je toch een trendy hoofddoek aan. 
warm_grey_jersey_hijab_1
Jersey
De jersey hijab is vervaardigd uit een rekbaar en zacht materiaal genaamd jerseystof, dat vaak wordt gebruikt in sportkleding vanwege zijn comfort en elasticiteit. Dit maakt de jersey hijab bijzonder comfortabel om te dragen gedurende de dag. Het rekbare karakter van de stof zorgt ervoor dat de hijab gemakkelijk kan worden gestyled en aangepast aan de voorkeuren van de drager, of het nu gaat om een losse en luchtige drapering of een strakker en gestructureerd uiterlijk.
esma-morkrosa-amira-hijab-firdevs-140016a
Amira
De Amira Komt oorspronkelijk uit Syrië en is een van de eerste hoofddoeksoorten die in Nederland door de moslima's gedragen werden. Deze hoofddoeksoort word vaak door de moderne moslima zo veel mogelijk geweerd. Toch word deze hoofddoek nog steeds erg vaak gedragen. Dit komt doordat de hoofddoek erg makkelijk is om te doen. Je hebt geen spelden nodig om hem vast te zetten en hij zit eigenlijk altijd, zoals je wil dat hij zit. De Amira is in verschillende soorten te verkrijgen. Je hebt de eendelige en de tweedelige. Bij de tweedelige is de haarband los van de rest van de hoofddoek. Verder word de hoofddoek gemaakt van katoen of polyester en soms een mix van de twee met elasthan toegevoegd, zodat de hoofddoek rekbaar is.
Luxe-Plain-Satijn-Zijde-Hijab-Sjaal-Vrouwen-Grote-Maat-Sjaal-Sjaals-Moslim-Hoofddoek-Wraps-Tulbanden-Effen
Satijn
Iets dikker dan chiffon en afkomstig uit dezelfde familie als zijde, georgette hijabs bieden een eenvoudige stylingoptie die ervoor zorgt dat je hoofddoek de hele dag op zijn plaats blijft

Waar kun je deze hoofddoeken kopen?

Hieronder vind je een link van een website die online een assortiment aan hoofddoeken verkoopt. binnenkort zullen we meer verkooppunten vermelden met onze ervaring erbij.
Libasi.nl

Your Heading