Arabische Parfum Merken Top 10

Arabische Parfummerken Top 10
  1. El-Nabil
  2. Rehab
  3. Karamat
  4. Swiss Arabian
  5. Al Haramain
  6. Buhara
  7. Lattafa
  8. Nabeel
  9. Khalis
  10. Dorall Collection
Parfum heeft een belangrijke rol in de islam. De profeet Mohamed was erg gesteld op hygiëne en lekker ruiken. Zo was de profeet erg gesteld op de geuren musk en Amber en parfumeerde zichzelf er vaak mee, vooral als hij naar de moskee ging voor de vrijdaggebed. Ook de geur van Basilicum kon de profeet waarderen zoals vermeld in een van zijn overleveringen. Musk, Amber en Oudh Deze drie ingrediënten zijn de absolute sleutel ingrediënten in de Arabische Parfumerie. Echter heeft de Arabische parfumerie zich sterk doorontwikkeld en zijn er nu veel verschillende ingrediënten toegevoegd die samenkomen en tot heerlijk geheel worden gemaakt. Tegenwoordig kun je Arabische Parfum onderverdelen in drie groepen: Bloemig, Houtig en Aromatisch. Typische bloemen die gebruikt worden bij Arabische parfum zijn Jasmijn en Vanille. Houtige Ingrediënten zijn Agarhout (oudh), Sandelhout en Patchoeli en Aromatische ingrediënten zijn Kruidnagel, kaneel en Peper. Arabische Parfum Merken In Nederland en België zijn er een aantal Parfummerken verkrijgbaar, we hebben deze gerangschikt naar populariteit en verkrijgbaarheid in de Benelux:

1. El-Nabil

El-Nabil is op dit moment de grootste merk in Europa en is opgericht in Parijs. El-Nabil verkoopt meer dan 100 geuren in verschillende varianten. In kleine rollerflesje tot aan luxe spuitflessen. Verder verkoopt het ook Bakhour, Kamerverfrissers en Nagellak. TOP 10 PARFUM VAN EL-NABIL El-Nabil Parfum Bestellen

2. Rehab

Rehab is echt een Klassieker. Ze zijn al sinds 1975 bezig met Parfum en hebben al verschillende klassiekers uitgebracht die elke Arabische parfum liefhebber wel kent. Rehab komt uit Saoedi Arabië en is in vergelijking met de Europese merken een stuk goedkoper. De verpakking mag er dan ook wel goedkoper uitzien, de geuren zijn niet minder. TOP 10 PARFUM VAN REHAB

3. Karamat

Karamat Collection is opgericht in Brussel is aan de assortiment en prijs te zien de concurrentiestrijd aangegaan met Rehab. Het bied soortgelijke geuren aan, met vaak ook lijkende namen en is net als rehab echt een prijsvechter. Bij organia.nl is er van dit merk al voor 2 euro een parfumflesje te koop. Naast Parfum verkoopt het ook Huisgeuren en wierook.

4. Swiss Arabian

Er zijn erg weinig winkels in Nederland die het aangedurfd hebben met Swiss Arabian. Swiss Arabian is een bedrijf uit Dubai, die voor een Arabische Merk veel westerse invloeden heeft. Het lijkt een merk te zijn die zich rich op het midden-oosten met een middenweg tussen oosters en westers.

5. Al Haramain

Al Haramain werd opgericht in de Heilige Stad Mekka, Saoedi-Arabië. Het idee was om mensen over de hele wereld die de heilige stad kwamen bezoeken te bedienen in hun parfumbehoeften. Sinds 1970 is Haramain met honderden nieuwe geuren gekomen die zich kenmerkt in de verscheidenheid van geursoorten. De doelgroep kwam immers uit alle uithoeken van de wereld en elke klant had weer een andere culturele achtergrond. Innovatie was dus een must en hieruit zijn prachtige creaties uit voort gekomen. Culturen die heel ver uit elkaar leken te liggen werden samengebracht om tot de ontdekking te komen dat het heel goed samengaat.

6. Buhara Esans

Buhara is een merk uit Turkije en is daarmee en verkoopt daardoor vooral niet-Arabische parfum. Hij staat toch wel in de lijst, omdat buhara ook Arabische parfum verkoopt en zijn eigen variant heeft op de klassieker dua al jannat. Het maakt het merk daarom juist extra interessant, omdat het een Turkse draai geeft aan typische Arabische geuren.

7. Lattafa

In 1982 werd lattafa door Mr. Sheikh Shahid Ahmad opgericht als liefhebber van parfum. Klein begon zijn onderneming, maar groeide al snel uit als een belangrijke speler in het Midden-Oosten. Lattafa staat vooral bekend om zijn betaalbare alternatieven van grote merken, zonder onder te doen aan de kwaliteit.

8. Nabeel

In het Midden-Oosten staat Nabeel vooral bekend omdat het onlangs de duurste parfum ter wereld om de markt heeft gebracht. De parfum, genaamd shumukh mag 1 295 000 dollar kosten, maar dan krijg je wel 3 liter van dit peperdure sapje gemaakt van Pure Agar Hout uit India, Turkse Rozenolie, Amber en andere ingrediënten. Het doosje is ook nog eens versierd met diamantjes en parels!

9. Khalis

Khalis Perfumes werd in 2010 opgericht in de Verenigde Arabische Emiraten. Een relatief nieuw bedrijf dus, maar hebben door grote investeringen al een grote assortiment kwalitatieve parfums. Naast Arabische parfums, maakt khalis ook erg veel Franse parfums, allemaal in hun eigen fabriek in de UAE.

10. Dorall Collection

Dorall Collection is een echte prijsvechter en gaat de concurrentie aan met andere goedkope parfummerken, wereldwijd. Zij verkopen voornamelijk frans geïnspireerde parfums. Ze hebben echter ook een assortiment Arabische parfums, die voor slechts 6 euro te koop zijn voor een fles van 100 ml. Dat ligt een stuk lager dan bij andere Arabische parfummerken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.