Aanraders Islamitische Boeken

Hieronder vind je de top 10 islamitische boeken vertaald naar het Nederlands.. We hebben in deze lijst de Koranvertalingen achterwege gelaten. Hier heb ik een aparte blog aan toegewijd. Ik heb ook de kinderboeken niet in dit lijst meegenomen, omdat die boeken moeilijk te vergelijken zijn met boeken voor volwassenen. Ik zal binnenkort een lijst maken voor kinderboeken.

  1. Het Leven van de Profeet Mohammed

Dit is een absolute aanrader. Je leert de profeet (vzmh) echt kennen, omdat je stap voor stap meegenomen word in zijn leven. Er zijn meerder biografieën van de profeet verkrijgbaar en er zijn meerdere prachtige boeken verkrijgbaar in het Nederlands, maar deze door de vloeiend leesbare schrijfwijze en diepgang toch een streepje voor.

2. De Tuinen der Oprechten

Tuinen der Oprechten is een verzameling hadith van de grote geleerde Imam an nawawi. De verzameling hadith gaat vooral over de manier hoe jij je zou moeten gedragen in heel veel verschillende situaties. Het boek is een absolute must voor iedereen, om jezelf de islamitische normen en waarden eigen te maken, maar ook vervolgens in de opvoeding van je kinderen toe te kunnen passen.

3. Sahieh Al Boekhari

Sahieh Boekhari is een andere Hadith verzameling. Dit keer door de grootste verzamelaar Imam al Boekhari. Imam al Boekhari beschikte over een sterk fotografisch geheugen en kon daardoor een zeer grote hoeveelheid hadith verzamelen en bundelen. De hele verzameling is nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar zal vast en zeker met de tijd komen. Deze verzameling hadith is cruciaal om naast de koran te lezen, zodat je een goed beeld krijgt van wat de islam ons verteld.

4. Tafsir ibn Kathir

Wil je de koran echt leren begrijpen? Dan hebben veel mensen hulp nodig. Ibn Kathir is een grote geleerde die zeer veel tijd heeft gestoken om de koran zin voor zin uit te leggen. De koran is natuurlijk de belangrijkste boek in de islam, maar eigenlijk zou iedereen dit boek erbij moeten kopen, zodat je de koran ook echt begrijpt.

5. Wees niet bedroefd

Je hoeft niet in de put te zitten om geraakt te worden door dit boek. Dit boek geschreven door Aidh al Qarni heeft wereldwijd, in elk uithoek van de wereld miljoenen mensen bewogen om een positieve wending te geven aan hun leven. Er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht.

6. Geschiedenis van de Profeten

De verhalen van de profeten hebben stuk voor stuk belangrijke levenslessen. Levenslessen die belangrijk zijn voor elke moslim. Elke profeet komt in dit boek aan bod en is uitgebreid beschreven. Er is geen ander islamitisch boek die zo uitgebreid ingaat op de  verhalen van alle profeten. absolute topper dus geschreven door Ibn Kathir.

7. Doea Boek

Doea Boek, ook bekend onder de naam Hisnul Muslim is een klein handzaam boekje vol met smeekbeden. Het maakt niet uit waarvoor, dit boek helpt je om in contact  met Allah te komen, door middel van een smeekgebed. Of je nou in de put zit, of juist erg blij bent, met dit boek zeg je altijd de juiste dingen. Je zou hem eigenlijk altijd bij je moeten hebben of moeten memoriseren.

8. Cursus Arabisch

Niet de mogelijkheid om ergens een Arabische cursus te volgen? Dat is geen enkel probleem. Dit boek is wereldwijd erg gewaardeerd om zijn eenvoud. De absolute beginner, kan met de 2 delen waar het boek uit bestaat veel stappen zetten tot het volledig beheersen van de Arabische taal. Omdat de Arabische taal niet zomaar een taal is, maar de taal van de koran en dit boek zo goed is in het helpen dit te beheersen verdient dit boek een plek in de top 10.

9. Islam voor Beginners

De groep moslims die zich hebben bekeert is een steeds groter wordend deel van de gehele islamitische gemeenschap in Nederland. Er was heel erg veel behoefte aan een boek als deze. Dit boek bevat alle onderwerpen die meespelen in het bekeren tot de islam, de eerste fase van het moslim zijn en alle uitdagingen die een bekeerling moet doorstaan. Het is een gids die alle handvatten bied om deze mooie tijd goed te doorstaan.

10. Uitleg van de zuilen van de Islaam en Imaan

Er is geen boek die de basis van de islam zo goed uitlegt. Elke moslim die wil gaan praktiseren, zal in dit boek alles vinden hoe hij dit zou moeten doen. Alles wat een moslim zou moeten doen op een dag staat erin of in zijn leven staat er in.

Welke boek verdient volgens jou de eerste plek? Geef hieronder je mening.

Eén reactie

  1. Pingback: Aanraders Islamitische Kinderboeken Deel 1 |

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.