Complete Hijab Gids voor de Moderne Moslima

Een moslima kan beste modieus zijn en een hoofddoek mag je daarin niet beperken – in plaats daarvan heb je door het dragen van een hijab een extra accessoire om je zowel chic als casual te kleden. Het kan een outfit afmaken in datgene wat je op dat moment zou willen uitstralen.

Een hijab kan op veel verschillende manieren worden gedragen en kan worden aangepast aan een overvloed aan gelegenheden en outfitstijlen, waardoor het ongelooflijk belangrijk is dat u op de hoogte blijft van de verschillende materialen, kleuren en hijabstijlen die voor u beschikbaar zijn. Daarom hebben we een complete hijab-stijlgids samengesteld met eenvoudig te volgen stappen om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerd blijft in je dagelijkse styling.

Waarom dragen moslima’s een hoofddoek?

“Allah heeft de hoofddoek tot een symbool van aanbidding, kuisheid en deugd gemaakt. Met het dragen van de hoofddoek, vervult de vrouw een grootse daad van aanbidding. Ook geeft zij daarmee een sterk signaal af aan iedereen met onkuise bedoelingen. Zij maakt duidelijk dat zij niets van doen wilt hebben met oneerbare verzoeken en toenaderingspogingen van vreemde mannen. Ook verplaatst de hoofddoek de aandacht van het uiterlijk naar het karakter van de vrouw. Mensen worden dan uitgedaagd om verder te kijken dan haar schoonheid en aantrekkelijkheid.” (Bron: Al Yaqeen)

Hoe moet je een hoofddoek omdoen?

Islam is een religie die in bijna alle delen van de wereld voorkomt en word gepraktiseerd.  Het is dus geen verrassing dat de hijab op verschillende manieren word gedragen, afhankelijk van verschillende factoren. Elk land heeft namelijk zijn eigen cultuur, regelgeving vanaf de overheid en andere factoren zoals het weer, de gelegenheid, de kleding die in de specifieke regio wordt gedragen en de gezichtsstructuur van de vrouw zelf. Eerst moet je dus bepalen hoe je hem zou willen dragen. Om tot een juiste keuze te komen, is er een heleboel informatie die erg belangrijk is om in mee te nemen. Ga er goed voor zitten en neem de tijd het aandachtig door te lezen.

Het belang van hoofddoekmaterialen en -texturen begrijpen.

Wanneer je voor het eerst door een online hijab-winkel bladert , kan het gemakkelijk zijn om de gebruikte stoffen en het type materiaal over het hoofd te zien en in plaats daarvan te kiezen voor een hoofddoek puur op basis van het interessante patroon of de opvallende kleurtint. 

Hoewel het natuurlijk belangrijk is om hijab-stijlen uit te kiezen op basis van hun ontwerp om uw individuele gevoel voor stijl uit te drukken, zal het zorgvuldig overwegen van hun materialen u helpen de meest effectieve look te creëren – en hun belang mag niet worden onderschat.

Er zijn een aantal verschillende materialen en texturen beschikbaar die u kunt uitproberen, afhankelijk van uw favoriete hijab-stijl, maar het wordt aanbevolen dat u eerst de stoffen leert kennen om te bepalen welke kledingstukken voor specifieke gelegenheden kunnen worden gedragen. Dit zal je ook helpen beslissen welke niet gedragen mogen worden, afhankelijk van de gebeurtenis, het weer of andere externe factoren. Enkele voorbeelden van hijab-stoffen en -materialen zijn de volgende:

  • Pashmina – Pashmina word oorspronkelijk gemaakt van cashmere wol. De Pashmina’s die als hijab bedoelt zijn, worden nog zelden van dit materiaal gemaakt, vanwege de hoge prijs ervan. Tegenwoordig worden de pashmina’s meestal van viscose of een mix van schapenwol en viscose gemaakt en heel soms een mix van viscose en cashmere wol. Pashmina’s zijn ongetwijfeld een van de meest gedragen hoofddoeksoort. Dit type stof kan moeiteloos worden gestyled zonder bang te hoeven zijn dat het er ooit afglijdt – en bovendien maakt de zachte textuur het een ongelooflijk veelzijdig kledingstuk dat kan worden gedragen als een extra gelaagde sjaal tijdens frisse herfstuitjes
  • Jersey – Het favoriete materiaal van de moderne Instagram-blogger, een jersey hijab, is de eerste keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een comfortabele en toch typisch stijlvolle look. Gemaakt van 95% viscose en 5% elastisch, deze hijab kan het beste strak rond het gezicht worden gestyled – en biedt een slanke en trendy look voor liefhebbers van hijab-mode 
  • Chiffon – Een must voor de garderobe van elke bescheiden vrouw, een chiffon hijab vormt de basis van elke speciale gelegenheidskostuum. Deze ongelooflijk lichte en gladde stof moet worden gedragen met een Kapje  bij voorkeur in dezelfde kleur als de hoofddoek zelf, en met een speld vastgezet.  
  • Satijn – Iets dikker dan chiffon en afkomstig uit dezelfde familie als zijde, georgette hijaabs bieden een eenvoudige stylingoptie die ervoor zorgt dat je hoofddoek de hele dag op zijn plaats blijft 

word vervolgd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.