Arabische Parfum Merken Top 10

Parfum heeft een belangrijke rol in de islam. De profeet Mohamed was erg gesteld op hygiëne en lekker ruiken. Zo was de profeet erg gesteld op de geuren musk en Amber en parfumeerde zichzelf er vaak mee, vooral als hij naar de moskee ging voor de vrijdagsgebed. Ook de geur van Basilicum kon de profeet waarderen zoals vermeld in een van zijn overleveringen.

Musk, Amber en Oudh

Deze drie ingrediënten zijn de absolute sleutel ingrediënten in de Arabische Parfumerie. Echter heeft de Arabische parfumerie zich sterk doorontwikkeld en zijn er nu veel verschillende ingrediënten toegevoegd die samenkomen en tot heerlijk geheel worden gemaakt. Tegenwoordig kun je Arabische Parfum onderverdelen in drie groepen: Bloemig, Houtig en Aromatisch. Typische bloemen die gebruikt worden bij Arabische parfum zijn Jasmijn en Vanille. Houtige Ingrediënten zijn Agarhout (oudh), Sandelhout en Patchoeli en Aromatische ingrediënten zijn Kruidnagel, kaneel en Peper.

Arabische Parfum Merken

In Nederland en België zijn er een aantal Parfummerken verkrijgbaar:

1. El-Nabil

El-Nabil is op dit moment de grootste merk in Europa en is opgericht in Parijs. El-Nabil verkoopt meer dan 100 geuren in verschillende varianten. In kleine rollerflesje tot aan luxe spuitflessen. Verder verkoopt het ook Bakhour, Kamerverfrissers en Nagellak.

2. Rehab

Rehab is echt een Klassieker. Ze zijn al sinds 1975 bezig met Parfum en hebben al verschillende klassiekers uitgebracht die elke Arabische parfum liefhebber wel kent. Rehab komt uit Saoedi Arabië en is in vergelijking met de Europese merken een stuk goedkoper. De verpakking mag er dan ook wel goedkoper uitzien, de geuren zijn niet minder.

3. Al-Haramain

Al haramain is een bedrijf die in 1970 is opgericht in Dubai. Het zit qua prijsklasse tussen Rehab en el-Nabil en is in Nederland iets minder populair dan de twee grootmachten.

4. ADN Parfums

ADN is een Merk uit Parijs en relatief een nieuwe speler. Ze zijn pas sinds een paar jaar te verkrijgen in Nederland, maar hebben dus al heel snel de vierde plek weten te bemachtigen met een heel groot assortiment parfum. Hun assortiment is echter wel vooral beperkt tot kleine rollerflesjes van 3 ml in tegenstelling tot de andere merken die vaak ook andere formaten en producten aanbieden.

5. Karamat Collection

Karamat Collection is opgericht in Brussel is aan de assortiment en prijs te zien de concurrentiestrijd aangegaan met Rehab. Het bied soortgelijke geuren aan, met vaak ook lijkende namen en is net als rehab echt een prijsvechter. Bij organia.nl is er van dit merk al voor 2 euro een parfumflesje te koop. Naast Parfum verkoopt het ook Huisgeuren en wierook.

6. Buhara Esans

Buhara is een merk uit Turkije en is daarmee en verkoopt daardoor vooral niet-Arabische parfum. Hij staat toch wel in de lijst, omdat buhara ook Arabische parfum verkoopt en zijn eigen variant heeft op de klassieker dua al jannat. Het maakt het merk daarom juist extra interessant, omdat het een Turkse draai geeft aan typische Arabische geuren.

7. Al Alwani Perfumes

Al Alwani Perfumes is opgericht in 1980 in Jeddah, Saoedi Arabië. Al Alwani richt zich in tegenstelling tot de andere merken niet op de kleine roller flesjes, maar verkoopt uitsluitend grotere flessen en dan met name de spuit variant. Wellicht dat dit de reden is dat dit merk in Europa niet echt voet aan de grond heeft gekregen. Er zijn maar enkele winkels die dit parfummerk aanbieden. Verder zijn de geuren en de verpakking erg traditioneel Arabisch.

8. Hamil al Musk

Hamil al Musk kwam in Nederland als eerste met de geur dua al jannat. Dat is de klassieker onder de klassiekers. Als een gemiddelde persoon zich Arabische parfum moet voorstellen, dan denken de meeste mensen bedoeld of onbedoeld aan de geur dua al jannat. Verder is de assortiment van Hamil al Musk in Nederland niet aangeslagen. Wereldwijd is het echter nog steeds een grote speler.

9. Swiss Arabian

Er zijn erg weinig winkels in Nederland die het aangedurfd hebben met Swiss Arabian. Swiss Arabian is een bedrijf uit Dubai, die voor een Arabische Merk veel westerse invloeden heeft. Het lijkt een merk te zijn die zich rich op het midden-oosten met een middenweg tussen oosters en westers.

10. Musc D’or

Musc Dor is een huismerk van een grote islamitische webshop in Frankrijk. Hun parfum is echter ook te verkrijgen in andere winkels en heeft zelfs Nederland bereikt. Binnen hun assortiment zitten verrassend genoeg toch wel een paar toppers die best origineel zijn. Ze hebben echter niet heel veel keus in geuren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.